Op zeer jonge leeftijd (6) wordt Romee Pol uit Putten lid van de plaatselijke gymnastiek vereniging Orion.
Ze komt eerst in de recreatie groep van de Trampoline afdeling terecht, maar al vrij gauw vraagt trainster Lisanne aan Romee of ze niet wat voelt
voor een plaats in de selectiegroep van de trampolineafdeling. Trainster Lisanne ziet wel wat in het jeugdige talentje. Romee gaat daardoor meer trainen
zes uur per week- en komt uit in de klasse E meisjes individueel.
Romee ontwikkelt zich goed en snel in deze spectaculaire sport. In het seizoen 2003/2004 komt zij uit in klasse E individueel.
Tal van prijzen worden gewonnen, waaronder GOUD op het Nederlandse kampioenschap individueel klasse E.
Een jaar later, in 2005 maakt Romee de overstap naar Sparta Ermelo. Een zeer bekende en gerespecteerde vereniging in Nederland.
Romee gaat dan 12 uur per week trainen!
                                                           
Talent
Ook de trainers Alice en Rene Linthuis zien dat Romee over enig talent beschikt.
Romee moet aan de overgang van Orion naar Sparta wennen, evenals aan de nieuwe, zwaardere sprongen en de nieuwe manier van trainen.
Zij gaat springen in klasse D meisjes individueel. Met de teamwedstrijden wordt brons behaald op het Nederlandse Kampioenschap.
Romee doet ook mee aan de Niederhein Cup in Kempen, Duitsland. Tijdens deze internationale ontmoeting scoort Romee wederom uitstekend
door GOUD te pakken! .
Deelneemsters uit Spanje Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk komen te kort om het jeugdige talent uit Putten te bedreigen!
Daarna staan de voorrondes voor het NK voor de deur. Romee plaats zich als eerste in de C klasse meisjes.
Het Nederlandse Kampioenschap sluit ze met wederom GOUD zeer overtuigend af. Pinksteren 2006  kwam Romee uit op het
internationale Ostsee Pokal toernooi in Satrup, Duitsland.
Opnieuw grijpt ze GOUD.
Dit seizoen stond geheel in het teken van plaatsing voor het WK in Canada.
Voor plaatsing was minimaal een moeilijkheidsfactor nodig van 7.0 punt. Romee stond aan het begin van het seizoen op 5.5 punt.
 Dus er moest (kei)hard getraind worden.
Daardoor sprong ze pas in januari 2007 haar eerste wedstrijd.
Op het regionale kampioenschap klasse A meisjes individueel liet Romee gelijk haar klasse zien. Weer GOUD!
Eind februari 2007 nam Romee weer deel aan de Niederhein Cup in Kempen Duitsland, en opnieuw won ze de GOUDEN plak.


Kwalificatie eisen:
De jeugdige springster heeft vanaf maart 2007 haar kwalifikatie wedstrijden gehad, ze moest van de 7 oefeningen 4 oefeningen springen die voldeden aan de kwalifikatie normen van de KNGU.
Romee heeft uiteindelijk 6 van de 7 kwalifikatie normen behaald. En had zich al eerste geplaatst voor het WK in haar leeftijds klasse.


Geweldige prestatie van Romee op haar eerste WK in Quebec!!!!!!

Romee heeft op haar eerste Wk in Quebec laten zien dat ze een zeer getalenteerde springster is. Romee sprong haar oefeningen met een moeilijkheid van 8.9 helemaal uit.
Dit was natuurlijk fantastisch voor zo'n jonge springster die voor het eerst mee deed aan zo'n groot tournooi.
Romee had een eindscore van 30.20 voor haar oefening en daarmee eindigde ze op de 9de plaats, er sprongen 65  meisjes in haar leeftijds klasse.
Met synchroon heeft Romee samen met Steffie Boer uit Ermelo een welverdiende 9e plaats behaald. Dit beloofd veel voor de toekomst.


Ook het nieuwe seizoen 2008 start goed voor Romee, Romee behaalde net als vorig jaar de eerste plaats op de Regiokampioenschap te Ermelo.
Romee liet hier 3 mooie verplichte oefeningen wat haar een gouden plak opleverde.
Met haar partner Steffie Boer behaalde ze Synchroon een 4de plaats.
De overige wedstrijden zoals de Niederhein Cup, Ostsee Pokal behaalde Romee voor de derde maal een 1ste plaats. Op de Flanders Cup in BelgiŽ behaalde ze ook een 1ste plaats.
En op de Grenzland Cup behaalde Romee een 2e plaats. En op het Nederlands Kampioenschap werd  Romee Individueel 6e en Synchroon met Steffie Boer 5e.
Als afsluiting van het seizoen deed Romee mee aan de Nissen Cup in Zwitserland, hier behaalde ze een mooie 11e plaats, met een moeilijkheid van 10.5


Seizoen 2008 /2009

Dit seizoen was ook weer een goed seizoen, met veel prachtige resultaten, zoals voor de derde maal achtereen het winnen van de Niederheimcup
en de Ostsee Pokal. En het allerbelangrijkste het behalen van de WK kwalificatie voor St Petersburg.
Romee was de eerst geplaatste Nederlandse in de leeftijd 13/14 jaar. Samen met haar  synchroonpartner Steffie Boer zal ze ook in deze
leeftijds categorie meedoen.

Seizoen 2009 / 2010

Romee is na haar 3 weken vakantie weer hard aan het trainen gegaan, het wk in St petersburg staat voor de deur.
Er stonden verschillende wedstrijden op de planning als voorbereiding op het WK. Zo deed Romee mee aan de Loule Cup in Portugal en deed zij aan de 3 team plaatsingswedstrijden mee.  De laatste wedstrijd voor het WK was de Golden River Cup in Belgie.
Op 15 november is Romee met de Nederlandse ploeg naar St Petersburg vertrokken waar ze deel nam aan het onderdeel individueel en synchroon. Individueel  startte Romee goed maar na sprong 7 landde ze op de mat. Gelukkig had ze nog het onderdeel synchroon, waar ze samen met Steffie Boer aan deel nam. Romee en Steffie sprongen een prachtige keuze oefening en gingen hiermee als derde de finale in.
De finale oefening was ook formidabel, ze sprongen een nieuw record en dat werd beloond met een Zilveren plak.
Januari 2010 startte ook weer goed Romee, Romee werd weer regiokampioen. de NK voorrondes waren ook goed verlopen en Romee had zich voor zowel het JEK en WK geplaatst.
Op het JEK verliep het niet erg goed, Romee die met de Nederlandse delegatie per bus naar Bulgarije vertrokken ivm de aswolk uit Ijsland sprong een voor haar doen matige wedstrijd.
Op het NK liet ze weer zien waar ze voor staat en werd Romee zowel individueel als synchroon NEDERLANDS KAMPIOEN.

Seizoen 2010/2011

Na 5 weken rust/vakantie is Romee het nieuwe seizoen weer fris en enthousiast gestart, het wordt weer hard trainen want in November staat het WK weer op de planning.